13 Haziran 2013 Perşembe

Alan Tarama Sistemleri - DOMTEC V4

DOMTEC V4


Manyetik olan ve olmayan metal nesnelerin yer tayini için
• Tamamen yeni gelistirilmis elektronik
• Yükseltilmis arama gücü
• Takilabilir modüllerle programlama
• Gece yarisi tam ayarlamak için, çizgi-Leser’li

TOMDEC V-4 ile arama

Normal metal arama cihazlari madde (altin veya gümüs) arar. TOMDEC V-4 tarayici sistemi ise bir maddenin etrafinda olusan iyon ( positiv veya negativ yüklenmis parçacik) hareketlerini arar. Böyle titresimlerin yer tayinine verilen uluslararasi terim Human radar veya radiesthesidir.
TOMDEC V-4 yeni bir olusum dur ve sadece DTI için korunmaktadir. Çift antenli verici sisteminden salinan elektromanyetik frekanslar ile altin veya gümüs gibi özel maddelerin titresimlerinin istikameti tayin edilebiliyor.
Simdi bazi sinirlamalar: Sadece yeterli büyüklükte titresim alanlari olan ve bu alanlarin yeryüzüne kadar uzanan metal nesneler bulunabilir. Bu, nesnelein uzun süre toprakta, magaralarda, duvarlarda veya suda kalmis olmasinin gerektigini gösterir. Çok derinlerde (15 metre ve daha derin) arama yapilacaksa, 50 – 100 yillik süreler kisa kabul edilmelidir.
TOMDEC V-4 2000 model elektronikli tamamen yeni bir cihazdir. Özel, yeni gelistirilmis degisken sinyal frekanslari kullanan elektronik devreler sayesinde gücü önemli ölçüde artirildi. Cihaz yanlarda bulunan iki tasima kulplari ile daha kullanisli; Agirligi 1,5 kilograma düsürüldü.
önce topraga gömülen metal nesneler yalniz alçak (en çok 2 m) derinlikte ve azami 100 m uzaklikta bulunuyorlarsa cihaz tarafindan gösterilebilirler. Sadece birkaç ay toprakta gömülü kalan nesnelerin bulunmasi mümkün degil; Iyon reaksiyonu (titresimler / elektromanyetik alan) yetersiz.
Arama basarisi toprak özelliklerine de bagli: Nemli, dogal topraklarda elektromanyetik alanlar çabucak olusuyor. Kayali, tasli bölgelerde veya kuru kumda iyonlarin reaksiyonu yavas oluyor.
Elektromanyetik titresimlerin olusumu (Maddenin iyon reaksiyonlari) 50 % daha fazla sürebilir.
Netice: Toprakta kisa süre kalan nesneler yakin mesafede ve derinlikte bulunabilirler. Toprakta çok uzun süre kalan nesneler uzun mesafede ve yüksek derinlikte bulunabilir. TOMDEC V-4 ün programlamasi altin, gümüs, bronz ve demir nesneler için dört ayri program modülü ile yapilir. Modüller araliksiz degistirilebilir.

tomdec2
* Küçük, hafiftir ve tablet pc gibi görünür.
* Entegre eliminator bacağa bantlanacak sekilde gizlenmistir.
* Pc kontrol ünitesi ve 3d grafiklerin gösterimi için aynı cihaz kullanılır.
* Bilgisayar gereği yoktur.
* Demir içerikli ve demir içerikli olmayan metalleri ayirabilme özelliği vardır.
* Önceden konfigürasyonu yapilmis, kutudan çikarildiginda operasyona hazir üründür.
* Dahili şarzedilebilir batarya kullanir (Şarz için 220volt akım her yerde bulunabilir!)
TOMDEC V-4 teslim kapsami
A – Üç kullanma elemanli temel elektronik
1 Volume
2 Intensity
3 Sesitivity
4 Çifte anten bilya yatakli ve uzatilabilir gece yarisi tam ayarlamak için,
çizgi-Leser’ile
5 Program modülleri için yuva
6 Dört tane renkli LED Kullanilan program modülünün verici fonksiyonunu teyit etmek için
7 Seviye kontrol sistemi
8 Iki tane
9-V pil
B – Dört tane program modülü, verici frekanslari su maddeler için:
Altin Gümüs Bronz Demir
C – Cihazin emniyetli saklanmasi ve korunarak nakliyesi için hafif madenden bavul Kullanim elemanlari
TOM DEC V-4 altin, gümüs, bronz ve demir için dört program modülü (programlama fisi) ile donatilmistir. Bir program modülünün takilmasi asagidaki fonksiyonlarin islemesine sebebiyet veriyor:

• Cihaz kendi kendine açiliyor, faaliyete hazir (modülün sökülmesiyle otomatikmen kapaniyor)
• Arama frekansindan otomatikmen isinlar saliniyor, verici çalisiyor.
• Modüle ait olan LED isigi yaniyor: altin için sari, gümüs için mavi, bronz için yesil ve demir için kirmizi

Arama esnasinda metal çesidi degistirilecekse, takili olan modül sökülebilir ve istenen modül takilabilir. Hiç beklemeden aramaya devam edilebilir.
Niv Con – Niveau Control
Anten sistemlerinde cihazi yatay tutmak çok önemlidir. Bu durumu takip edebilmek için TOM DEC V-4 bir yesil ve iki kirmizi LED kontrol lambasina sahiptir.Yesil LED lamb asinin yanmasi kullaniciya cihazin ideal yatay seviyede bulundugunu gösteriyor. Niv Con arama gücünü etkilemez, ama arama sonucunda baslica etkisi vardir. Sensitivity – Hassasiyet Derinlik gücünün ayari Vericinin gücünü ve böylece cihazin gücünü bu mandal ayari ile degistirilebilen arama frekansi kadansi belirler. Hizli kadans küçük ve büyük nesneler için azami derinlik gücü elde edilmek isteniyorsa ayar lanir. Çok yavas bir kadans ile arama gücü biraz azaliyor ve küçük parçalar (sik keler veya ziynet esyalari gibi) otomatikmen filtreleniyor ve bulunamiyorlar.
Intensity – Sinyal gücü Arama mesafesi ayari Vericinin antenlerden salinan arama sinyalinin çikis genligi (Sinyal gücü) bu mandal ile ayarlanir. Böylece cihazin hangi mesafeye kadar sinyal göndermesi belirlenir.Örnek: Bir bölge azami mesafeye kadar aranacak ise, ‘Intensity’ son ayara getirilir, antenler tamamen uzatilir. Ama örnegin 10 – 20 m uzaklikta bir ev taranacak ise, ‘Intensity’ an düsük ayara getirilmelidir, Antenler yariya kadar çekilmelidir. Volume – Ses ayari Bu mandal ile vericinin frekansinin ses yüksekligi ayarlanir, kademesiz ayarlanabilir. ‘Volume’ sadece bir kontrol fonktionudur, cihazin gücü ile ilgisi yoktur. Kapatmak Program modülünü yuvasindan çikarin. Cihaz simdi kapalidir.
Arama Teknigi TOMDEC V-4 ile gece ve gündüz çalisilabilir. Gündüzleri, sicak ve günesli hava kosullarinda en iyi sonuçlar elde edilebilir.Azami sicaklik 25° C (yani asiri sicak olmamali), asgari sicaklik 15° C. Arayan kisi ve çevredeki kisiler üzerlerinde altin, gümüs, vs. arandiginda bu metallerden seyler tasimamali.
TOMDEC V-4 ün azami teorik arama mesafesi 500 metre, arama derinligi 15 metre dir. Bu degerler nesnenin büyüklügü ve toprakta kaldigi süreye baglidir.
Büyük bir bölgede belirsiz nesneler için arama yapiyorsaniz en yüksek arama hassasiyeti ile aramaya baslayin. Antenlerin ikisini de tamamen uzatin ve “Intensity” ve “Sensitivity” mandallarini 10 ayarina çevirin.Bu ayarla büyük 100 yildan uzun süre ve 15 metreden daha az derinlikte bulunan metal nesneleri bulabilirsiniz.
Yarim boyda çekilen antenler ve 5 ayarinda “Intensity” ve “Sensitivity” ile cihazin gücü mesafe ve derinlik açisindan 50 % düser.Böylece 200 – 300 m uzaklikta ve azami 8 metre derinlikte bulunan nesneler bulunabilir.

Not: Bütün verilen ölçüm degerleri ve güç bilgileri asgari 40 x 60 x 30 cm hacimli, asgari 50 yil toprakta, magaralarda, suda, vs. kalan metal nesneler için geçerli. Daha küçük nesnelerde veya daha kisa yerde kalma sürelerinde randiman gücü düsüyor.
Arama esnasinda cihaz yatay tutulur. NivCon sistemi buna yardimci olur. Sadece antenler yatay ve ileriye dönük iseler yesil LED kontrol lambasi yanar.
Bir bölgeyi taramak için cihaz yavas yavas bir taraftan diger tarafa çevrilir. Antenler programlanmis bir metal nesne bulduklari anda, cihaz dönmeye devam etse bile, hemen durulmali. Bu yön (1. Ölçüm çizgisi) isaretlenir.
Ilk ölçümle sadece yön belirlendigi, ama mevki teyit edilmedigi için, baska bir çikis noktasindan ikinci bir ölçüm gerekiyor. Antenler yine belirli bir yöne gösterdigi an bu yön de (2. Ölçüm çizgisi) isaretlenir. Böylece iki ölçüm çizgilerinin kesistigi yer olusuyor. Son olarak da uç ölçümü ile en yüksek iyon reaksiyonu ölçülür.

tomdec3
Teknik veriler:
Agirlik: 1,1 kg
Ebatlar: 32 cm genis x 22 cm uzun x 11 cm yüksek
Batarya: 4×1,5V pil veya akümülatör
Isletme süresi: 15 – 20 saat
Reseptör frekanslari:
Altin için 5.0 kHz gümüs için 8.7 kHz
Bronz için 11.8 kHz demir için 17,0 kHz
Garanti: 2 yil
Teslimat ve teknik degisiklikler mahfuzdur. Bütün bilgiler üretici verilerine ve deney sonuçlarina dayanirlar.

Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

www.ojoavrupa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder