13 Haziran 2013 Perşembe

OJO Rezistivite

OJO Rezistivite


























Ojoradar gerçek zamanlı görüntü sistemlidir. Ojoradar kullanmak için laptop cihaz takımı ile verilir.
EN HIZLI VE HATASIZ ÖLÇEN ÖZDİRENÇ CİHAZI.
ANINDA 35 METREKARE ÖLÇÜM
Doğal Özellikleri olan katman oluşumları ve boşluklardan, metal hedeflerin tespit ve grafik ayrımında kullanılır. Zemin balans ve hafızada data saklama. Derinlik : 25 metre
NOT : Derinlikler, hedef büyüklüğü ve problar arasındaki mesafeye göre değişkenlik gösterir.

OJORADAR Elektrik Özdirenç Yöntemi, yeryüzündeki belirli bir noktadan yer içerisine büyüklüğü bilinen bir akımı vermek ve kullanılan 4 lü elektrot dizilimi vasıtasıyla yer içerisinde oluşan gerilim farkını saptamak şeklinde uygulanır. Sonuçta, arazide uzaklığın değişkeni olarak ölçülen özdirenç ayrılıklarının yarattığı derinlikler görünür özdirenç (ρa) eğrilerinden yararlanmak suretiyle yeraltındaki jeolojik yapı,metal türevleri,boşluk v.b. tanımlanır.

Değerlendirmede amaç; (ρa) eğrisini veren yapıyı oluşturan katmanların özdirenç (ρa) ve kalınlıklarının (h) bulunmasıdır. Özdirenç yönteminin arazide uygulanışı ve değerlendirmesi iki şekilde olur. Bunlardan biri Programı vasıtası ile direnk ölçülen alanın özdirenç değerlerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesidir, ikincisi ise alınmış olan özdirenç (grid) bilgilerinin 3 boyutlu görüntülenmesidir.Bu noktada ojo radar programı her iki konuda eksiksiz işlem yapmaktadır.

Ojoradar Elektrik Özdirenç Yönteminde Schulumberger Ölçü Düzeni kullanılmaktadır.Bu sayede 35 metrekare alana bir anda çekim yapılabilmektedir. 

Cihaz Takımı
-Ana ünite
-Dört adet algılama anteni
-Dört adet algılama anteni ana ünite iletişim kablosu
-Bir adet ana ünite pc iletişim kablosu
-Bir adet mini laptop pc.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder