13 Haziran 2013 Perşembe

Uydu Görüntüleme Sistemleri

Uydu Görüntüleme Sistemleri

uydu_tanitim
Tüm arazinizi karış karış dolaşıp zaman ve para kaybına neden olmadan sizi doğrudan ilgi alanınız olan bölgeye ya da noktaya yönlendirebiliriz. Siz amacınıza daha hızlı, daha ucuz ve güvenli yaklaşın.
Uygulama sahanız için ihtiyacınız olan jeolojik araştırma/çalışma ve çözüm önerilerimiz için lütfen bize ulaşın…
uydu5 uydu4 uydu3 uydu2 uydu1
OJORADAR Tarafından Verilen Uydu Prospeksiyon Jeoloji hizmetlerini aşağıda görebilirsiniz: Size hizmet verebilecek uyduların listesi:
Uydu Görüntüleri Analizi İle Jeolojik Birim Ayıklama, Jeoloji Haritası Yapımı, Kıvrım ve Fay Sistemleri Analizi
Arazide Jeolojik Etüt ve Harita Yapımı
Veri Toplama, Örnekleme
Jeolojik Veri Tabanı Oluşturma, Yönetimi, ve Analizi
Sondaj Çalışmalarına Yönelik Saha Etütleri ve Sondaj Noktası Belirleme
Sondaj Karotlarında Detaylı Eğim-Tabaka ve Yapısal Loglama
Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Çalışmaları İçin Jeolojik Araştırma
Heyelan Haritası Yapımı
Zemin Etüdü
Şev Stabilitesi

Arazi çalışmalarında hiç uydu görüntüsü kullandınız mı? İsterseniz yeryüzünü çok ayrıntılı bir biçimde görerek arazi öncesi çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Arazi çalışmalarınız sırasında haritanız gibi yanınızdan ayıramayacağınız bir parçanız olacak olan bu görüntülere kağıt üzerinde veya bilgisayar ortamında ulaşabillirsiniz. Arazide hangi noktaya gitmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Aradığınız mineral, doğal kaynak, jeolojik birim, formasyon, jeolojik yapı, tabakalar nerede?
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Metal Dedektörleri - Minelab GPX-4000

Minelab GPX-4000





minelab




GP Serisinin yeni digital (LCD) ekranli modeli Yeni gelistirilmis dijital kontrol sistem,kullanici kontrolünü ve arama fonksiyonelligini destekleyerek,GPX-4000´in her çesit arama için ayarlanabilmesini saglar. Yeniden programlanmis arama modlari,tuslara hafif bir dokunusla dedektörün en iyi sekilde kullanilmasina yardimci olur. LCD Ekran: GPX-4000´in en belirgin özelligi kontrol kutusunun arkasinda yer alan yeni dijital( LCD) ekranidir.Dedektörün basit fakat etkili fonksiyonlarindan yararlanarak istediginiz seviyede arama yapabilirsiniz.

Metal Dedektörleri - Geoscan Car

Geoscan Car


                                                                      minelab




OJORADAR Elektrik Özdirenç Yöntemi, yeryüzündeki belirli bir noktadan yer içerisine büyüklüğü bilinen bir akımı vermek ve kullanılan 4 lü elektrot dizilimi vasıtasıyla yer içerisinde oluşan gerilim farkını saptamak şeklinde uygulanır. Sonuçta, arazide uzaklığın değişkeni olarak ölçülen özdirenç ayrılıklarının yarattığı derinlikler görünür özdirenç (ρa) eğrilerinden yararlanmak suretiyle yeraltındaki jeolojik yapı,metal türevleri,boşluk v.b. tanımlanır. Değerlendirmede amaç; (ρa) eğrisini veren yapıyı oluşturan katmanların özdirenç (ρa) ve kalınlıklarının (h) bulunmasıdır.

Toprak Altı Görüntüleme Sistemleri -

OJO Rezistivite

1
Ojoradar gerçek zamanlı görüntü sistemlidir. Ojoradar kullanmak için laptop cihaz takımı ile verilir.
EN HIZLI VE HATASIZ ÖLÇEN ÖZDİRENÇ CİHAZI.
ANINDA 35 METREKARE ÖLÇÜM
Doğal Özellikleri olan katman oluşumları ve boşluklardan, metal hedeflerin tespit ve grafik ayrımında kullanılır. Zemin balans ve hafızada data saklama. Derinlik : 25 metre
NOT : Derinlikler, hedef büyüklüğü ve problar arasındaki mesafeye göre değişkenlik gösterir.
2
OJORADAR Elektrik Özdirenç Yöntemi, yeryüzündeki belirli bir noktadan yer içerisine büyüklüğü bilinen bir akımı vermek ve kullanılan 4 lü elektrot dizilimi vasıtasıyla yer içerisinde oluşan gerilim farkını saptamak şeklinde uygulanır. Sonuçta, arazide uzaklığın değişkeni olarak ölçülen özdirenç ayrılıklarının yarattığı derinlikler görünür özdirenç (ρa) eğrilerinden yararlanmak suretiyle yeraltındaki jeolojik yapı,metal türevleri,boşluk v.b. tanımlanır.
Değerlendirmede amaç; (ρa) eğrisini veren yapıyı oluşturan katmanların özdirenç (ρa) ve kalınlıklarının (h) bulunmasıdır.
Özdirenç yönteminin arazide uygulanışı ve değerlendirmesi iki şekilde olur. Bunlardan biri Programı vasıtası ile direnk ölçülen alanın özdirenç değerlerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesidir, ikincisi ise alınmış olan özdirenç (grid) bilgilerinin 3 boyutlu görüntülenmesidir.Bu noktada ojo radar programı her iki konuda eksiksiz işlem yapmaktadır.

3
Ojoradar Elektrik Özdirenç Yönteminde Schulumberger Ölçü Düzeni kullanılmaktadır.Bu sayede 35 metrekare alana bir anda çekim yapılabilmektedir.
4
Cihaz Takımı
-Ana ünite
-Dört adet algılama anteni
-Dört adet algılama anteni ana ünite iletişim kablosu
-Bir adet ana ünite pc iletişim kablosu
-Bir adet mini laptop pc.

5
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Toprak Altı Görüntüleme Sistemleri -


Geonics Em-61


1
EM61, mükemmel uzaysal çözünürlüğü ile hem Demir ve demir dışı nesneleri algılayan etkili metal dedektörüdür. Hedef yanıtları hızlı ve doğru alarak işlemi kolaylaştıran eşsiz bir cihazdır. Üç metre daha DERİNDEN tespit edilebilir.
Birden çok gelişmiş hedef Özellikleri (ve ayrım) için yanıt çürüme oranı daha kapsamlı bir ölçüm sağlamak için kaydedilmektedir.
Veri toplama Allegro CX alan bilgisayar tarafından desteklenir. Önemli özellikleri incelemesi ve kalite kontrol için veri gerçek zamanlı grafik ekran arasında; yüksek kapasiteli veri depolama (min. 330.000 veri setleri) uzun süre araştırma, veri toplama artış oranı; hem EM ve GPS eşzamanlı toplama için ek giriş bağlantıları veri.
2
Geonics em-61 cihazı çok gelişmiş bir metal dedektörüdür. Yazılımı özellikle çok gelişmiştir. Bulduğu iletkenlik farklarını renklendirilmiş şekilde inceleme olanağı sunar.
Spesifikasyonlar:
-Başlık çapı: 100x50cm 2 tane üst üste
- Max. derinlik: 30 metre
- Taşıma ağırlığı: 23kg

GEONICS EM-61. Yere geçici kare dalga ile zaman artırım elektromagnetik dalgayı, 1×1 m boylu sargı ile verir ve üstü iki sargı ile yer tepkisini mV olarak iki kanaldan ölçer. Ana sargı; hava çekirdekli alıcı-vericileri arada aşağıda odaklayıcı: ana sargıdan 40 cm yukarıda kara çekirdekli alıcı sargıdan oluşur. Düşük kazançla 40.000 mV, yüksek kazançta 10.000 mV aralığında ölçü alır. Dinamik aralığı 18 bit. 15.000-20.000 ölçüyü belleğe, 12V doldurulabilir akü ile 4 saat sürekli çalışabilir, kendi içinde değerlendirme yazılımı olan, RS-232 aktarma çıkışlı bir aygıttır. Sonuçlar dört kanalda (üst – T, alt – B, ayrım – D, gürültü –N) çizdirilir, aygıt yazılımı ile değerlendirme işlemi yürütülür.
3
Sonuçta madenli mineralli hatta yoğun tuzlu toprakta dahi net sonuçları en derinden hata yapmadan alabilien profesyonel bir cihazdır.
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Toprak Altı Görüntüleme Sistemleri - Easy Locator

Easy Locator

1
Uygulama Alanları
Kolay ve hızlı kullanıma sahip olan EASY LOCATOR, altyapı belirleme ihtiyacınızı karşılamak için tasarlanmıştır. Easy Locator’ un sahip olduğu yeraltı-radarı (Ground Penetrating Radar) teknolojisi, sağladığı düşük maliyetin yanında tanımlama işlemlerinde tam çözüm sunan Elektromagnetik tekniklerin de bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Easy Locator metalik olan veya olmayan (Plastik, beton, seramik, asfalt bileşimli yapılar ve daha fazlası) her iki tür malzemeyi kolaylıkla tespit edebilir. Easy Locator’ un kullanıcısı, onun yardımı ile kablo, boru vb. yapıların tam yerini belirleyebilir veya malzeme üzerini örten toprak kalınlığını saptayabilir.
                                                    2
Benzerleri ile kıyaslandığında daha düşük olan fiyatı, Easy Locator’ u kentsel ve endüstriyel sitelerde gerçekleştirilen altyapı ve inşaat işleri ile proje gecikmesini önleme ve projenin sekteye uğrama riskini en aza indirme işlemlerinde vazgeçilmez bir araç haline getirmektedir. Easy Locator’ un sahip olduğu yeraltı-radarı (Ground Penetrating Radar) teknolojisi, sağladığı düşük maliyetin yanında tanımlama işlemlerinde tam çözüm sunan Elektromagnetik tekniklerin de bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Easy Locator metalik olan veya olmayan (Plastik, beton, seramik, asfalt bileşimli yapılar ve daha fazlası) her iki tür malzemeyi kolaylıkla tespit edebilir. Easy Locator’ un kullanıcısı, onun yardımı ile kablo, boru vb. yapıların tam yerini belirleyebilir veya malzeme üzerini örten toprak kalınlığını saptayabilir.
3
Benzerleri ile kıyaslandığında daha düşük olan fiyatı, Easy Locator’ u kentsel ve endüstriyel sitelerde gerçekleştirilen altyapı ve inşaat işleri ile proje gecikmesini önleme ve projenin sekteye uğrama riskini en aza indirme işlemlerinde vazgeçilmez bir araç haline getirmektedir. Easy Locator değişken derinliklerdeki altyapı belirleme ihtiyacı hisseden kullanıcılarına, farklı çözünürlük/derinlik oranları sağlayan iki ayrı anten seçeneği sunmaktadır. Sistem farklı toprak tiplerinde maksimum performansın elde edilmesine yönelik olarak ayarlanabilir. Easy Locator sadece kendisine özgü çevir-bas özelliğine sahip arazi koşullarına karşı son derece dayanıklı, güneş ışığını yansıtmayan (parıldamayı önleyici) ve güneş ışığı altında maksimum görünürlüğü sağlayan monitör aracılığı ile işletilmektedir.
4
Maksimum 30 mt derinliğe nufuz etmekte olup çeşitli anten seçenekleri mevcuttur.
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Alan Tarama Sistemleri - DOMTEC V4

DOMTEC V4


Manyetik olan ve olmayan metal nesnelerin yer tayini için
• Tamamen yeni gelistirilmis elektronik
• Yükseltilmis arama gücü
• Takilabilir modüllerle programlama
• Gece yarisi tam ayarlamak için, çizgi-Leser’li

TOMDEC V-4 ile arama

Normal metal arama cihazlari madde (altin veya gümüs) arar. TOMDEC V-4 tarayici sistemi ise bir maddenin etrafinda olusan iyon ( positiv veya negativ yüklenmis parçacik) hareketlerini arar. Böyle titresimlerin yer tayinine verilen uluslararasi terim Human radar veya radiesthesidir.
TOMDEC V-4 yeni bir olusum dur ve sadece DTI için korunmaktadir. Çift antenli verici sisteminden salinan elektromanyetik frekanslar ile altin veya gümüs gibi özel maddelerin titresimlerinin istikameti tayin edilebiliyor.
Simdi bazi sinirlamalar: Sadece yeterli büyüklükte titresim alanlari olan ve bu alanlarin yeryüzüne kadar uzanan metal nesneler bulunabilir. Bu, nesnelein uzun süre toprakta, magaralarda, duvarlarda veya suda kalmis olmasinin gerektigini gösterir. Çok derinlerde (15 metre ve daha derin) arama yapilacaksa, 50 – 100 yillik süreler kisa kabul edilmelidir.
TOMDEC V-4 2000 model elektronikli tamamen yeni bir cihazdir. Özel, yeni gelistirilmis degisken sinyal frekanslari kullanan elektronik devreler sayesinde gücü önemli ölçüde artirildi. Cihaz yanlarda bulunan iki tasima kulplari ile daha kullanisli; Agirligi 1,5 kilograma düsürüldü.
önce topraga gömülen metal nesneler yalniz alçak (en çok 2 m) derinlikte ve azami 100 m uzaklikta bulunuyorlarsa cihaz tarafindan gösterilebilirler. Sadece birkaç ay toprakta gömülü kalan nesnelerin bulunmasi mümkün degil; Iyon reaksiyonu (titresimler / elektromanyetik alan) yetersiz.
Arama basarisi toprak özelliklerine de bagli: Nemli, dogal topraklarda elektromanyetik alanlar çabucak olusuyor. Kayali, tasli bölgelerde veya kuru kumda iyonlarin reaksiyonu yavas oluyor.
Elektromanyetik titresimlerin olusumu (Maddenin iyon reaksiyonlari) 50 % daha fazla sürebilir.
Netice: Toprakta kisa süre kalan nesneler yakin mesafede ve derinlikte bulunabilirler. Toprakta çok uzun süre kalan nesneler uzun mesafede ve yüksek derinlikte bulunabilir. TOMDEC V-4 ün programlamasi altin, gümüs, bronz ve demir nesneler için dört ayri program modülü ile yapilir. Modüller araliksiz degistirilebilir.

tomdec2
* Küçük, hafiftir ve tablet pc gibi görünür.
* Entegre eliminator bacağa bantlanacak sekilde gizlenmistir.
* Pc kontrol ünitesi ve 3d grafiklerin gösterimi için aynı cihaz kullanılır.
* Bilgisayar gereği yoktur.
* Demir içerikli ve demir içerikli olmayan metalleri ayirabilme özelliği vardır.
* Önceden konfigürasyonu yapilmis, kutudan çikarildiginda operasyona hazir üründür.
* Dahili şarzedilebilir batarya kullanir (Şarz için 220volt akım her yerde bulunabilir!)
TOMDEC V-4 teslim kapsami
A – Üç kullanma elemanli temel elektronik
1 Volume
2 Intensity
3 Sesitivity
4 Çifte anten bilya yatakli ve uzatilabilir gece yarisi tam ayarlamak için,
çizgi-Leser’ile
5 Program modülleri için yuva
6 Dört tane renkli LED Kullanilan program modülünün verici fonksiyonunu teyit etmek için
7 Seviye kontrol sistemi
8 Iki tane
9-V pil
B – Dört tane program modülü, verici frekanslari su maddeler için:
Altin Gümüs Bronz Demir
C – Cihazin emniyetli saklanmasi ve korunarak nakliyesi için hafif madenden bavul Kullanim elemanlari
TOM DEC V-4 altin, gümüs, bronz ve demir için dört program modülü (programlama fisi) ile donatilmistir. Bir program modülünün takilmasi asagidaki fonksiyonlarin islemesine sebebiyet veriyor:

• Cihaz kendi kendine açiliyor, faaliyete hazir (modülün sökülmesiyle otomatikmen kapaniyor)
• Arama frekansindan otomatikmen isinlar saliniyor, verici çalisiyor.
• Modüle ait olan LED isigi yaniyor: altin için sari, gümüs için mavi, bronz için yesil ve demir için kirmizi

Arama esnasinda metal çesidi degistirilecekse, takili olan modül sökülebilir ve istenen modül takilabilir. Hiç beklemeden aramaya devam edilebilir.
Niv Con – Niveau Control
Anten sistemlerinde cihazi yatay tutmak çok önemlidir. Bu durumu takip edebilmek için TOM DEC V-4 bir yesil ve iki kirmizi LED kontrol lambasina sahiptir.Yesil LED lamb asinin yanmasi kullaniciya cihazin ideal yatay seviyede bulundugunu gösteriyor. Niv Con arama gücünü etkilemez, ama arama sonucunda baslica etkisi vardir. Sensitivity – Hassasiyet Derinlik gücünün ayari Vericinin gücünü ve böylece cihazin gücünü bu mandal ayari ile degistirilebilen arama frekansi kadansi belirler. Hizli kadans küçük ve büyük nesneler için azami derinlik gücü elde edilmek isteniyorsa ayar lanir. Çok yavas bir kadans ile arama gücü biraz azaliyor ve küçük parçalar (sik keler veya ziynet esyalari gibi) otomatikmen filtreleniyor ve bulunamiyorlar.
Intensity – Sinyal gücü Arama mesafesi ayari Vericinin antenlerden salinan arama sinyalinin çikis genligi (Sinyal gücü) bu mandal ile ayarlanir. Böylece cihazin hangi mesafeye kadar sinyal göndermesi belirlenir.Örnek: Bir bölge azami mesafeye kadar aranacak ise, ‘Intensity’ son ayara getirilir, antenler tamamen uzatilir. Ama örnegin 10 – 20 m uzaklikta bir ev taranacak ise, ‘Intensity’ an düsük ayara getirilmelidir, Antenler yariya kadar çekilmelidir. Volume – Ses ayari Bu mandal ile vericinin frekansinin ses yüksekligi ayarlanir, kademesiz ayarlanabilir. ‘Volume’ sadece bir kontrol fonktionudur, cihazin gücü ile ilgisi yoktur. Kapatmak Program modülünü yuvasindan çikarin. Cihaz simdi kapalidir.
Arama Teknigi TOMDEC V-4 ile gece ve gündüz çalisilabilir. Gündüzleri, sicak ve günesli hava kosullarinda en iyi sonuçlar elde edilebilir.Azami sicaklik 25° C (yani asiri sicak olmamali), asgari sicaklik 15° C. Arayan kisi ve çevredeki kisiler üzerlerinde altin, gümüs, vs. arandiginda bu metallerden seyler tasimamali.
TOMDEC V-4 ün azami teorik arama mesafesi 500 metre, arama derinligi 15 metre dir. Bu degerler nesnenin büyüklügü ve toprakta kaldigi süreye baglidir.
Büyük bir bölgede belirsiz nesneler için arama yapiyorsaniz en yüksek arama hassasiyeti ile aramaya baslayin. Antenlerin ikisini de tamamen uzatin ve “Intensity” ve “Sensitivity” mandallarini 10 ayarina çevirin.Bu ayarla büyük 100 yildan uzun süre ve 15 metreden daha az derinlikte bulunan metal nesneleri bulabilirsiniz.
Yarim boyda çekilen antenler ve 5 ayarinda “Intensity” ve “Sensitivity” ile cihazin gücü mesafe ve derinlik açisindan 50 % düser.Böylece 200 – 300 m uzaklikta ve azami 8 metre derinlikte bulunan nesneler bulunabilir.

Not: Bütün verilen ölçüm degerleri ve güç bilgileri asgari 40 x 60 x 30 cm hacimli, asgari 50 yil toprakta, magaralarda, suda, vs. kalan metal nesneler için geçerli. Daha küçük nesnelerde veya daha kisa yerde kalma sürelerinde randiman gücü düsüyor.
Arama esnasinda cihaz yatay tutulur. NivCon sistemi buna yardimci olur. Sadece antenler yatay ve ileriye dönük iseler yesil LED kontrol lambasi yanar.
Bir bölgeyi taramak için cihaz yavas yavas bir taraftan diger tarafa çevrilir. Antenler programlanmis bir metal nesne bulduklari anda, cihaz dönmeye devam etse bile, hemen durulmali. Bu yön (1. Ölçüm çizgisi) isaretlenir.
Ilk ölçümle sadece yön belirlendigi, ama mevki teyit edilmedigi için, baska bir çikis noktasindan ikinci bir ölçüm gerekiyor. Antenler yine belirli bir yöne gösterdigi an bu yön de (2. Ölçüm çizgisi) isaretlenir. Böylece iki ölçüm çizgilerinin kesistigi yer olusuyor. Son olarak da uç ölçümü ile en yüksek iyon reaksiyonu ölçülür.

tomdec3
Teknik veriler:
Agirlik: 1,1 kg
Ebatlar: 32 cm genis x 22 cm uzun x 11 cm yüksek
Batarya: 4×1,5V pil veya akümülatör
Isletme süresi: 15 – 20 saat
Reseptör frekanslari:
Altin için 5.0 kHz gümüs için 8.7 kHz
Bronz için 11.8 kHz demir için 17,0 kHz
Garanti: 2 yil
Teslimat ve teknik degisiklikler mahfuzdur. Bütün bilgiler üretici verilerine ve deney sonuçlarina dayanirlar.

Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

www.ojoavrupa.com

Alan Tarama Sistemleri - Mineoro DC-2007

Mineoro DC-2007


Mineoro1_
Mineoro Dc-2007 nasıl çalışır? Korozyon, genellikle bir elektrokimyasal olaydır. Korozyona uğrayan metal, küçük bir galvanik pil gibi davranır. Metalin yüzeyinde, metal iyonize olur. Metalin iki bölgesi arasında veya aynı ortamdaki iki farklı metal arasında elektron akışı olur. Bu şartlar altında metal, -daha çok pozitif oksidasyon reaksiyonu değeriyle- anodu meydana getirir ve iyonize olur. Daha çok negatif oksidasyon reaksiyonu değeriyle, diğer metal kısmı katodu hasıl eder ve kimyasal olarak reaksiyona girmez. Çevre ise elektrolit olarak vazife yapar.
Mineoro2_
Korozyonda iyonizasyon sebebi ile ark Oluşumu: Isı, mevcut bir katoddan yayılan elektrotların yüksek bir hız ile anodu bombardıman etmesi sonucunda oluşmaktadır.Bu bombardıman nötr moleküllerin iyonize olmasına neden olduğundan normal olmayan bir sıcaklık yükselmesi ortaya çıkar.Ve böylece elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür.buradan ortaya çıkan iyonizasyon ve metal buharı nedeniyle hava iletken hale gelir.İşte bu noktada topraktan taşan metal buharı ve iyonizasyon etkisi mineoro dc-2007 ile hatasız tespit edilebiliyor hemde en az 250 mt uzaktan 20 metre derinden…
Mineoro4_
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Alan Tarama Sistemleri - Minelab GPX-4000

Minelab GPX-4000
minelab1
www.ojoavrupa.com
GP Serisinin yeni digital (LCD) ekranli modeli Yeni gelistirilmis dijital kontrol sistem,kullanici kontrolünü ve arama fonksiyonelligini destekleyerek,GPX-4000´in her çesit arama için ayarlanabilmesini saglar.
Yeniden programlanmis arama modlari,tuslara hafif bir dokunusla dedektörün en iyi sekilde kullanilmasina yardimci olur.

Yeni Özellikler:
LCD Ekran: GPX-4000´in en belirgin özelligi kontrol kutusunun arkasinda yer alan yeni dijital( LCD) ekranidir.Dedektörün basit fakat etkili fonksiyonlarindan yararlanarak istediginiz seviyede arama yapabilirsiniz.

minelab2
www.ojoavrupa.com
Gelistirilmis Kontrol Paneli: Çabuk ve basit ayarlamalar için bütün fonksiyonlar kontrol panelinin üzerine yerlestirilmistir.
Pre-Set Arama Modlari-Patch,Genel&Derin: GPX-4000 yeniden programlanmis 3 arama moduna sahiptir.
Gain(Kazanç) Fonksiyonu: Gain fonksiyonu ,arazi sartlarina göre dedektörünüzün hassasiyetini ayarlamaniza yarar ve tüm kosullarda maximum arama derinligini yakalamanizi saglar.Gain fonksiyonu;Zamanlama,Audio ve Zemin Balans gibi fonksiyonlarla kombine edilmis olup,size en iyi performansi sunacaktir.

minelab3
www.ojoavrupa.com
Hassas/Düzgün Zamanlama: Daha önceki GP serilerine göre arttirilmis derinlik.
Zemin Balans: Opsiyonel spesifik zemin balansi
Yanit:Büyük ve derin kütlelerden gelen sinyaller simdi daha kolay duyulabilir ve ayirt edilebilir.
Hareket Fonksiyonu: Hareket fonksiyonu ile en iyi baslangiç dengesi.
Ses Limiti: Derinlerden gelen zayif ,yumusak sinyallerde kayip olmadan,parazitli sinyallerin azaltilmasi
Yeni Lithium-Ion Batarya: Yeni lithium batarya GPX-4000´i 12 satten fazla çalistirir.Bataryanin kalan ömrü,dedektörün LCD ekraninda istenildigi zaman test edilebilir.

minelab4
www.ojoavrupa.com
Yeni Yumusak Rahat Kemer

Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Alan Tarama Sistemleri - Scorpion Compass Pro

Scorpion Compass Pro
alan_tarama1
www.ojoavrupa.com
Manyetik olan ve olmayan
metal nesnelerin yer tayini için
Tarayıcı – Antenler – Ekranlı Sistemi
• Tamamen yeni geliştirilmiş elektronik
• Yükseltilmiş arama gücü
• Tuşlanabilir modüllerle programlama
• Gece yarısı tam ayarlamak için, çizgi-Leser’li
Ultrasonic mesafe ölçerli
Gece aydınlatma sistemli

10 dakika içerisinde 1.5 km. bir
alanı 25 mt. derinliğe kadar çok rahat bir şekilde tarayabilirsiniz.

Yeni nesil alan tarama sistemi SCORPION COMPASS LONG RANGE LOCATOR ile kaya ve horasanı çok rahat delebilir ve arkasında ve ya altındaki metal sinyali çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Yeni nesil SCORPION COMPASS LONG RANGE LOCATOR alan tarama sistemi yağmur, kar demeden her türlü hava şartında çalışmaktadır. Yeni nesil alan tarama SCORPION COMPASS LONG RANGE LOCATOR ile tek bir parayı 1.5, 2 mt. çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.Hedefi noktayı Görüntüleyebilirsiniz.
İyonlardan kaynaklanan elektro manyetik titreşim alanları bulabilen bir alan taramadır.
Nesneler gümüş, altın, vb metallerin 50 veya 80 yıl toprak altında kalmasıyla oluşan iyon reaksiyonlarını yeni nesil alan tarama SCORPION COMPASS LONG RANGE LOCATOR çok net bir şekilde tespit etmektedir.
Kısa süre toprak altında kalan nesneleri sadece yakın mesafeden bulmaktadır. Uzun süre toprakta kalan nesneleri uzak mesafeden büyük derinliklerde bulmaktadır.Geomanyetik regulatoru ile sinyal keskinliği ve netliği 100de 300 arttırılmış.
Yeni nesil alan tarama sistemini her kullanıcı çok rahat bir şekilde kullanabilir.
Tamamen dijital olarak ve Türkçe menüyle kullanıcılara sunulmaktadır.

alan_tarama2
www.ojoavrupa.com
Teknik Özellikler
Şarj Süresi
6 saat

Pil Ömrü
Max Güçte: 12 saat
Normal Güçte: 20 saat
Min Güçte: 24 saat

Pil türü
12v 1.2 ah şarjlı akü

Bekleme süresi
1 aya kadar bekleme süresi

Kullanım Dinamikleri
Arama modları
Altın butonu ile altın arama
Gümüş butonu ile gümüş arama
Bakır butonu ile bronz arama

All metal butonu ile tüm metalleri arama
Lazer pointer
Lazer ile tam hedef tutturma

OJO PRO X3 Dedekörü

OJO PRO X3 Dedektörü



OJO PRO X3 Dedektörü









2 dakika içerisinde 1 km. bir alanı 15 mt. derinliğe kadar çok rahat bir şekilde tarayabilirsiniz. 

Yeni nesil alan tarama sistemi OJO PRO X3 LONG RANGE LOCATOR ile kaya ve horasanı çok rahat delebilir ve arkasında ve ya altındaki metal sinyali çok rahat bir şekilde alabilirsiniz. Yeni nesil OJO PRO X3 LONG RANGE LOCATOR alan tarama sistemi yağmur, kar demeden her türlü hava şartında çalışmaktadır. Yeni nesil alan tarama OJO PRO X3 LONG RANGE LOCATOR ile tek bir parayı 1.5, 2 mt. çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. İyonlardan kaynaklanan elektro manyetik titreşim alanları bulabilen bir alan taramadır. Nesneler gümüş, altın, vb metallerin 50 veya 80 yıl toprak altında kalmasıyla oluşan iyon reaksiyonlarını yeni nesil alan tarama OJO PRO X3 LONG RANGE LOCATOR çok net bir şekilde tespit etmektedir. Kısa süre toprak altında kalan nesneleri sadece yakın mesafeden bulmaktadır. Uzun süre toprakta kalan nesneleri uzak mesafeden büyük derinliklerde bulmaktadır. Yeni nesil alan tarama sistemini her kullanıcı çok rahat bir şekilde kullanabilir. Tamamen dijital olarak ve Türkçe menüyle kullanıcılara sunulmaktadır. 

Teknik Özellikler

Şarj Süresi 
6 saat 

Ekran çözünürlüğü 

32x80(2x16 caracter lcd)>
Pil Ömrü 
max güçte 
12 saat 
normal güçte 
20 saat 
min güçte 
24 saat 

Pil türü 12v 1.2 ah şarjlı akü>
Bekleme süresi>
1 aya kadar bekleme süresi>

Kullanım Dinamikleri

Arama modları>
Altın butonu ile altın arama 
Gümüş butonu ile gümüş arama 
Bronz butonu ile bronz arama 
Lazer pointer 
Lazer butonu ile tam hedef tutturma 

LRL Görüntülü Alan Tarama Dedektörü

LRL Görüntülü Alan Tarama Dedektörü




















Kısa sürede 1 km. bir alanı 15 mt. derinliğe kadar çok rahat bir şekilde GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ. Görüntülü alantarama Dedektörlerinin diğer tip alantarama dedektörlerinden ayrılan en büyük farklılığı, büyük oranda doğru ve iyi bir ayırım ile hedefin noktasal yerini belirlemesidir. Bu da şu an piyasada olan diğer hiç bir alantarama dedektörde olmayan, 2 Zamanlı Alıcı-Verici özelliğindendir. Bütün Ojoradarlar, 2 Zamanlı Alıcı-Verici Senkronize sinyaller olup , Elementin Elektron , Nötron ve Atom ağırlığına duyarlıdır. Piyasada satılmakta olan diğer bütün Alantaramalar ise sadece Elektrona duyarlıdır. Bu da Ojoradar Anten Dedektörlerini piyasada satılan diğer muadillerinden ayıran en büyük ve çok önemli bir özelliktir. 

Ojoradar LRL hala hazırda tüm Dünya'da profesyonel hazineciler, defineciler, arkeologlar, antrepolistler (insan bilimcileri), jeolojistler ve maden şirketleri tarafından kullanılan ve tüm zamanlarda üstünlüğü kanıtlanmış en iyi metal arama dedektörüdür. 

Bir OJORADAR satın aldıktan sonra saklayacağınız bir hedefi bularak cihaz hakkındaki bütün kuşkuları ortadan kaldırınız. OJORADARLAR ne kadar muazzam bir bulma gücüne ve doğru yer tespitine sahip olduğunu görünüz. En büyük diğer bir özelliği ise %100 oksidasyonu , sülfidi ve mikroskobik mineralize altın tozlarını filtreye gerek bırakmadan ayırmasıdır 

Yeni nesil alan tarama sistemi OJORADAR LONG RANGE LOCATOR ile kaya ve horasanı çok rahat delebilir ve arkasında ve ya altındaki metal GÖRÜNTÜSÜNÜ çok rahat bir şekilde grafiksel olarak alabilirsiniz. Yeni nesil OJORADAR LONG RANGE LOCATOR alan tarama sistemi yağmur, kar demeden her türlü hava şartında çalışmaktadır. Yeni nesil alan tarama OJORADAR LONG RANGE LOCATOR ile 20 mt. derinlik 750metre yarıçap uzaklıklara çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Vericisinin toprakaltına yaydığı frekansları anten vazifesi görüp üstüne çeken yüksek iletken metalleri bulabilen bir alan taramadır. 

Nesneler gümüş, altın, bronz metallerin verici sinyallere reaksiyonlarını yeni nesil alan tarama OJORADAR LONG RANGE LOCATOR çok net bir şekilde tespit etmektedir. 

Kısa süre toprak altında kalan nesneleri sadece yakın mesafeden bulmaktadır. Uzun süre toprakta kalan nesneleri uzak mesafeden büyük derinliklerde bulmaktadır. 

Yeni nesil alan tarama sistemini her kullanıcı çok rahat bir şekilde kullanabilir. Tamamen dijital olarak ve grafiksel görüntülü menüyle kullanıcılara sunulmaktadır. 

Yalnız altın, gümüş ve bakır tespit etme yeteneği

Yaklaşık 1 Mil (1500-1600 metre) menzilden hedef tespiti (bu menzil en ideal ve uygun tabiat koşulları içindir)

Metrelerce derinlik tespit gücü (derinlik ideal ve mineralsiz toprak şartlarında çok fazla artacaktır)

Pozitif ayırım özelliği

OJO Rezistivite

OJO Rezistivite


























Ojoradar gerçek zamanlı görüntü sistemlidir. Ojoradar kullanmak için laptop cihaz takımı ile verilir.
EN HIZLI VE HATASIZ ÖLÇEN ÖZDİRENÇ CİHAZI.
ANINDA 35 METREKARE ÖLÇÜM
Doğal Özellikleri olan katman oluşumları ve boşluklardan, metal hedeflerin tespit ve grafik ayrımında kullanılır. Zemin balans ve hafızada data saklama. Derinlik : 25 metre
NOT : Derinlikler, hedef büyüklüğü ve problar arasındaki mesafeye göre değişkenlik gösterir.

OJORADAR Elektrik Özdirenç Yöntemi, yeryüzündeki belirli bir noktadan yer içerisine büyüklüğü bilinen bir akımı vermek ve kullanılan 4 lü elektrot dizilimi vasıtasıyla yer içerisinde oluşan gerilim farkını saptamak şeklinde uygulanır. Sonuçta, arazide uzaklığın değişkeni olarak ölçülen özdirenç ayrılıklarının yarattığı derinlikler görünür özdirenç (ρa) eğrilerinden yararlanmak suretiyle yeraltındaki jeolojik yapı,metal türevleri,boşluk v.b. tanımlanır.

Değerlendirmede amaç; (ρa) eğrisini veren yapıyı oluşturan katmanların özdirenç (ρa) ve kalınlıklarının (h) bulunmasıdır. Özdirenç yönteminin arazide uygulanışı ve değerlendirmesi iki şekilde olur. Bunlardan biri Programı vasıtası ile direnk ölçülen alanın özdirenç değerlerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesidir, ikincisi ise alınmış olan özdirenç (grid) bilgilerinin 3 boyutlu görüntülenmesidir.Bu noktada ojo radar programı her iki konuda eksiksiz işlem yapmaktadır.

Ojoradar Elektrik Özdirenç Yönteminde Schulumberger Ölçü Düzeni kullanılmaktadır.Bu sayede 35 metrekare alana bir anda çekim yapılabilmektedir. 

Cihaz Takımı
-Ana ünite
-Dört adet algılama anteni
-Dört adet algılama anteni ana ünite iletişim kablosu
-Bir adet ana ünite pc iletişim kablosu
-Bir adet mini laptop pc.

Scorpion SCR X1-X2

Scorpion SCR X1-X2



Scorpion SCR X1-X2

Scorpion Serisi 3d Scorpion SCR X1-X2 algılayıcılar, sadece sesli sinyal özelligi bulunan basit metal detektörler degildir. Bu ürünler ile ayni zamanda, taranmakta olan yerin alt kisminin üç boyutlu bir grafigini olusturmak da mümkündür. Verici ve Alicili Teknoloji sayesinde bu algılayıcılar, gizli nesnelerin bulunmasinda optimal olarak kullanilabilirler. Scorpion SCR X1-X2, yeni nesil metal tanilama teknolojisidir. Daha önce sunduğumuz tüm ürünlerden daha çok özellik barindiran, derin tarama yapabilen bu Ünitenin programlamasi, akilli bir micropc tarafindan yapilir. Gömülü ögelerin görülebilmesi için harici bilgisayara gerek yoktur. Scorpion SCR X1-X2, birçok detayin optimize edildigi ve gelistirildigi, basarisi kanitlanmis, güvenilir ve güçlü pulse indiction teknolojisi üzerine temellendirilmistir. Bu sebeple, çok islevli scorpion Scorpion SCR X1-X2 anomali algılayıcı, altin, gümüs, sandik, kutu, gizli oda, mezar ve tünel gibi ögelerin yerlerini tanimlayabilme yetisine sahiptir. Bu sebeple Scorpion SCR X1-X2, tüm gizli hazine avlari için uygundur. 

Scorpion SCR X1-X2′nin en önemli avantajlari bir bakista sunlardir:

Uygulamalar(Kullanim) :

* Pc kontrol ünitesi ve 3d grafiklerin gösterimi için aynı cihaz kullanılır.
* Bilgisayar gereği yoktur
* Demir içerikli ve demir içerikli olmayan metalleri ayirabilme özelliği vardır.
* Önceden konfigürasyonu yapilmis, kutudan çikarildiginda operasyona hazir üründür.
* Dahili şarzedilebilir batarya kullanir (Şarz için 220volt akım her yerde bulunabilir!)

Scorpion SCR X1-X2 normal detektörlerle arama yapmanin mümkün olmadigi derin alanlarda arama yapmaniza olanak saglar. Bu sebeple Scorpion SCR X1-X2, islevsel bir multimedya tabanli micropc aleti olarak kullanilabilir. Modern islemciler ve enerji tasarrufu yapan bilesenler sayesinde, dahili şarz edilebilir pil, pc nin ihtiyaç duydugu gücün tamamen saglanmasi için yeterlidir. 

Scorpion Serisindeki tüm diger metal algılayıcılar gibi, Scorpion SCR X1-X2 de islevsellik, ergonomi ve pratik tasarimin etkileyici bir birlesimidir. Sadece tek bir tus ile tüm operasyon modlarini kontrol edebilirsiniz. Asagidaki operasyon modlari mevcuttur: 

* İletkenlik ölçer mtl modu ile metalleri derinlerden ses verileri ile bulabilirsiniz.
* Otomatik ve manuel atimli modlar ile görsel 3d zemin taramalari (üç boyutlu analiz ile birlikte görsel zemin taramalari direkt olarak Scorpion SCR X1-X2 de görüntülenir)
* Demir içerikli ve demir içerikli olmayan metallerin görsel olarak ayrimi
* Derinlik tespiti için özel programı ile derinliği cm hassasiyetinde görebilirsiniz. Tüm ölçümler anlik olarak operasyon alaninda yapilabilir. Maksimum derinlik

Scorpion SCR X1-X2(Basic Model) 15mt

Scorpion SCR X1-X2 (Pro Model) 19mt

Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Easy Locator

Easy Locator


altın tarama,altın arama,altın dedektörü,metal dedektör,dedektör,radar,ojoradar,ojoavrupa,ojoavrupa.com,ojoradar.com,radar,dedektor,dedektör,uydu görüntüleme,define dedektörü

Easy Locator

Kolay ve hızlı kullanıma sahip olan EASY LOCATOR, altyapı belirleme ihtiyacınızı karşılamak için tasarlanmıştır. Easy Locator' un sahip olduğu yeraltı-radarı (Ground Penetrating Radar) teknolojisi, sağladığı düşük maliyetin yanında tanımlama işlemlerinde tam çözüm sunan Elektromagnetik tekniklerin de bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Easy Locator metalik olan veya olmayan (Plastik, beton, seramik, asfalt bileşimli yapılar ve daha fazlası) her iki tür malzemeyi kolaylıkla tespit edebilir. Easy Locator' un kullanıcısı, onun yardımı ile kablo, boru vb. yapıların tam yerini belirleyebilir veya malzeme üzerini örten toprak kalınlığını saptayabilir. 

Benzerleri ile kıyaslandığında daha düşük olan fiyatı, Easy Locator' u kentsel ve endüstriyel sitelerde gerçekleştirilen altyapı ve inşaat işleri ile proje gecikmesini önleme ve projenin sekteye uğrama riskini en aza indirme işlemlerinde vazgeçilmez bir araç haline getirmektedir. Easy Locator' un sahip olduğu yeraltı-radarı (Ground Penetrating Radar) teknolojisi, sağladığı düşük maliyetin yanında tanımlama işlemlerinde tam çözüm sunan Elektromagnetik tekniklerin de bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Easy Locator metalik olan veya olmayan (Plastik, beton, seramik, asfalt bileşimli yapılar ve daha fazlası) her iki tür malzemeyi kolaylıkla tespit edebilir. Easy Locator' un kullanıcısı, onun yardımı ile kablo, boru vb. yapıların tam yerini belirleyebilir veya malzeme üzerini örten toprak kalınlığını saptayabilir. 




Easy Locator





Benzerleri ile kıyaslandığında daha düşük olan fiyatı, Easy Locator' u kentsel ve endüstriyel sitelerde gerçekleştirilen altyapı ve inşaat işleri ile proje gecikmesini önleme ve projenin sekteye uğrama riskini en aza indirme işlemlerinde vazgeçilmez bir araç haline getirmektedir. Easy Locator değişken derinliklerdeki altyapı belirleme ihtiyacı hisseden kullanıcılarına, farklı çözünürlük/derinlik oranları sağlayan iki ayrı anten seçeneği sunmaktadır. Sistem farklı toprak tiplerinde maksimum performansın elde edilmesine yönelik olarak ayarlanabilir. Easy Locator sadece kendisine özgü çevir-bas özelliğine sahip arazi koşullarına karşı son derece dayanıklı, güneş ışığını yansıtmayan (parıldamayı önleyici) ve güneş ışığı altında maksimum görünürlüğü sağlayan monitör aracılığı ile işletilmektedir. 

Maksimum 30 mt derinliğe nufuz etmekte olup çeşitli anten seçenekleri mevcuttur. 

Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.

Scorpion ios

Scorpion ios



Scorpion ios






Scorpion Serisi İOS algılayıcılar, sadece sesli sinyal özelligi bulunan basit metal detektörler degildir. Bu ürünler ile ayni zamanda, alan tarama,iletkenlik ölçer ve derinlik ölçerdir. Teknolojisi sayesinde bu algılayıcılar, gizli nesnelerin bulunmasinda optimal olarak kullanilabilirler. Scorpion İOS, yeni nesil metal tanilama teknolojisidir. Daha önce sunduğumuz tüm ürünlerden daha küçük, daha hafif ve çok özellik barindiran, derin tarama yapabilen bu Ünitenin programlamasi, akilli bir pc tarafindan yapilir. Scorpion İOS, birçok detayin optimize edildigi ve gelistirildigi, basarisi kanitlanmis, güvenilir ve güçlü pulse indiction teknolojisi üzerine temellendirilmistir. Bu sebeple, çok islevli scorpion İOS anomali algılayıcı, altin, gümüs, mezar gibi ögelerin yerlerini tanimlayabilme yetisine sahiptir. Bu sebeple scorpion İOS, tüm gizli hazine avlari için uygundur.

Scorpion İOS'nin en önemli avantajlari bir bakista sunlardir: 

Uygulamalar(Kullanim) :

* Küçük, hafiftir ve tablet pc gibi görünür.
* Entegre eliminator bacağa bantlanacak sekilde gizlenmistir.
* Pc kontrol ünitesi ve 3d grafiklerin gösterimi için aynı cihaz kullanılır.
* Bilgisayar gereği yoktur.
* Demir içerikli ve demir içerikli olmayan metalleri ayirabilme özelliği vardır.
* Önceden konfigürasyonu yapilmis, kutudan çikarildiginda operasyona hazir üründür.
* Dahili şarzedilebilir batarya kullanir (Şarz için 220volt akım her yerde bulunabilir!)



Scorpion İOS, disaridan bir pc seklinde görünür ve normal detektörlerle arama yapmanin mümkün olmadigi alanlarda arama yapmaniza olanak saglar. Etrafinizda süphe uyandirmadan ve süpheli bakislari üzerinize çekmeden daha önce tarama yapamadiginiz alanlarda tarama yapabilirsiniz. Kompakt olan bu üründe bir adet toprak maden mineral etkisi azaltıcı Eliminator, entegre halde bulunmaktadir. Bu sebeple Scorpion İOS, kamuflajini mükemmel seviyeye getirecek sekilde, islevsel bir multimedya tabanli pc aleti olarak kullanilabilir. Modern islemciler ve enerji tasarrufu yapan bilesenler sayesinde, dahili şarz edilebilir pil, pc nin ihtiyaç duydugu gücün tamamen saglanmasi için yeterlidir. 

Scorpion Serisindeki tüm diger metal algılayıcılar gibi, scorpion İOS de islevsellik, ergonomi ve pratik tasarimin etkileyici bir birlesimidir. Sadece 0,65 kg agirligi ile cihazı istediginiz her yere götürebilirsiniz. Sadece tek bir tus ile tüm operasyon modlarini kontrol edebilirsiniz. Asagidaki operasyon modlari mevcuttur: 

* Alan tarama modu ile çevrenizdeki metal hedeflere uzaktan ulaşabilirsiniz.
* İletkenlik ölçer mtl modu ile metalleri derinlerden ses ve numerik verilerle bulabilirsiniz.
* Yerin altindaki feromanyetik (demirsel miknatisli) metal nesnelerin konumlandirilmasi için görsel manyetometre
* Derinlik tespiti için özel programı ile derinliği cm hassasiyetinde görebilirsiniz. Tüm ölçümler anlik olarak operasyon alaninda yapilabilir. 

Maksimum Derinlik
Scorpion Ios (Basic Model) 6mt
Scorpion Ios (Pro Model) 10mt
Bizimleyseniz, Yeraltı Size Görünür Olur.